Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби»
НАЗАДОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби ( Булочка з борошна пшеничного першого сорту ДСТУ 4585:2021) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його категорія:
Найменування: |
ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 1492 |
Код ЄДРПОУ: |
14321475 |
Категорія: |
Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони |
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015: 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Булочка з борошна пшеничного першого сорту ДСТУ 4585:2021)
Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями
Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2023-12-28-003049-a
Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 364 520,00 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено загальнодоступною інформацією щодо цін та асортименту товарів, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках, дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, в тому числі іноземних, тощо). Інформацію, отриману шляхом проведення запиту потенційним постачальникам щодо ціни та наявності відповідного товару, згідно примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: за пунктом 3 розділу ІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.
Розмір бюджетного призначення: 1 364 520,00 грн, згідно з кошторису на 2024 рік.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі
№ з/п |
Найменування товару |
Якісні характеристики предмета закупівлі |
Од. вим. |
Кіль- кість |
1 |
Булочка з борошна пшеничного першого сорту ДСТУ 4585:2021 |
1. .Булочка з борошна пшеничного першого сорту повинна відповідати ДСТУ 4585:2021, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів та підтверджена декларацією виробника (якісним посвідченням)/експертним висновком (протокол, результат) досліджень із зазначенням відповідного ДСТУ 4585:2021 Вага готового виробу 0,07 кг. Зовнішній вигляд: відповідати виду виробу. Поверхня: без забруднень. Колір: світло-жовтий, без підгорілості. Стан м’якіша: пропечений, не вологий на дотик, з piвномірною пористiстю, без слідів непромiсу й ущiльнення м'якушки. Смак: без стороннього присмаку. Запах: характерний даному виду виробу, без сторонніх запахів. 2. Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження). 3. Кожну партію супроводжують відповідним документом, що підтверджує якість товару :декларація виробника та/або посвідчення про якість (якісне посвідчення). 4.Поставка хлібобулочних виробів здобних здійснюється в день її виготовлення. 5. Місце постачання: м.Київ, м.Бориспіль |
кг. |
16 600,00 |
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР(зі змінами), «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18 травня 2017р. № 2042-VIII(зі змінами), «Про ветеринарну медицину» від 25.06.1992р. №2498-XII(зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994р. №4004-ХІІ(зі змінами), «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» від 06.12.2018р. № 2639-VIII(зі змінами), «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991р. № 1023-XII(зі змінами), наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997р. № 363 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні»(зі змінами), санітарно-гігієнічним вимогам на виробництві згідно з законодавством України, іншим вимогам законодавства що регулює основні вимоги щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Товар неякісний, протермінований, або з іншими порушеннями, що можуть впливати на якість та безпечність харчового продукту, підлягає поверненню з складанням актів та обов’язковій заміні, але всі витрати пов’язані із заміною товару несе постачальник, про що учасником у складі пропозиції надається лист-гарантія.