Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви»
НАЗАДОбґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Окрема комендатура охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України (військова частина 1498): м. Київ, вул. Світла 6, 02121; код за ЄДРПОУ – 14321955; категорія замовника – військова частина.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним
закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015 - 15240000-2 — Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви (Лот №1 - Консерви рибні: сардини натуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії, Лот №2 - Консерви рибні: кілька нерозібрана в томатному соусі, Лот №3 - Консерви рибні: хек обсмажений в томатному соусі).
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-09-07-013844-a
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі відповідно до вимог, визначених АДПСУ.
ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ
до предмету закупівлі
Код ДК 021:2015 - 15240000-2 — Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви (Лот №1 - Консерви рибні: сардининатуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії, Лот №2 - Консерви рибні: кілька нерозібрана в томатному соусі, Лот №3 - Консерви рибні: хек обсмажений в томатному соусі)
Лот №1 - Консерви рибні: сардини натуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії
№ п/п |
Назва |
Од. виміру |
Кількість |
Вимоги до предмета закупівлі |
1. |
Консерви рибні (сардини натуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії) |
кг |
36 000 |
1.Консерви рибні (сардини натуральні з додаванням олії, сардина атлантична в олії, масова частка риби не менше 70 %, олії не менше 10 %) повинні відповідати ДСТУ (ГОСТ) 10119:2009 «Консерви із сардин атлантичних і тихоокеанських в олії. Технічні умови (ГОСТ 10119-2007, IDT)», ГСТУ 15-70-2001 «Консерви рибні натуральні та натуральні з додаванням олії. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. 2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути 230 г або 240 г. Внутрішня поверхня банок і кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. 3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації визначеної ГОСТ 11771-93 «Консерви та пресерви з риби та морепродуктів. Пакування та маркування». Маркування повинно наноситись способом, який забезпечує чіткість читання із застосуванням матеріалів для маркування, які дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. 4. Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців. |
Лот №2 - Консерви рибні: кілька нерозібрана в томатному соусі
№ п/п |
Назва |
Од. виміру |
Кількість |
Вимоги до предмета закупівлі |
1. |
Консерви рибні (кілька нерозібрана в томатному соусі) |
кг |
18 000 |
1.Консерви рибні (кілька нерозбірна в томатному соусі, масова частка риби не менше 65 %, соусу не більше 35 %) повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Смак та запах – властивий консервам даного виду. Цілісність риби не нормується. Томатний соус однорідний, без відділення водянистої частини, від оранжево-червоного до світло-коричневого кольору. 2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути 230 г або 240 г. Внутрішня поверхня банок і кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. 3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації: - найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися); - назва консерви; - кінцева дата споживання або дата виробництва та строк придатності; - умови зберігання; - склад консерви (співвідношення основних компонентів, %); - інформація про харчову цінність продукту; - номер партії виробництва; - маса нетто. На маркуванні транспортної тари зазначається: - найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися); - назва консерви; - умови зберігання; - номер партії виробництва; - маса нетто та брутто (кг). Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. 4. Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців при температурі зберігання від 0 0С до 20 0 С. |
Лот №3 - Консерви рибні: хек обсмажений в томатному соусі
№ п/п |
Назва |
Од. виміру |
Кількість |
Вимоги до предмета закупівлі |
1. |
Консерви рибні (хек обсмажений в томатному соусі) |
кг |
18 000 |
1. Консерви рибні (хек обсмажений в томатному соусі, масова частка риби не менше 65 %, соусу не більше 35 %) повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Смак та запах – властивий консервам даного виду. Риби у якої голова, нутрощі, луска, плавники видалені (допускаються залишки плавників, наявність ікри та молок). Шматки риби цілі, вкладені у банку поперечнім зрізом на дно банки). Томатний соус однорідний, без відділення водянистої частини, від оранжево-червоного до світло-коричневого кольору. 2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути 230 г або 240 г. Внутрішня поверхня банок і кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. 3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації: - найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися); - назва консерви; - кінцева дата споживання або дата виробництва та строк придатності; - умови зберігання; - склад консерви; - інформація про харчову цінність продукту; - номер партії виробництва; - маса нетто. На маркуванні транспортної тари зазначається: - найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися); - назва консерви; - умови зберігання; - номер партії виробництва; - маса нетто та брутто (кг). Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців. |
Товар має відповідати технічним, якісним та кількісним вимогам, а також найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в Україні та підтверджуватись зазначеними нижче документами.
Товар має бути виготовленим у 2023 році.
На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:
1. Гарантійний лист про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку по конкретній позиції. Такий гарантійний лист також повинен містити повне найменування запропонованого Учасником товару, найменування державного/галузевого стандарту/технічних умов виробника, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.
2. Копію експлуатаційного дозволу виробника, рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності виробника; документу, що підтверджує впровадження оператором ринку системи НАССР у виробника, експертний висновок та/або протокол дослідження (випробування); декларація виробника тощо, чинних на дату розкриття пропозицій. У випадку, якщо виробником товару, який пропонується Учасником є суб’єкт господарювання-нерезидент, то Учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати документи, визначені у цьому пункті, з урахуванням законодавства країни-реєстрації такого виробника.
3. Оригінал листа від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки заявленої Замовником кількості товару, який є предметом закупівлі, можливість його поставки протягом строків, визначених у тендерній документації та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару. Лист обов’язково повинен містити посилання на номер оголошення, оприлюдненого в електронній системі закупівель, найменування замовника та назву предмета закупівлі. У разі надання даного гарантійного листа не від виробника, учасник у складі пропозиції також надає документальне підтвердження статусу офіційного представництва виробника в Україні / дилера/ дистриб’ютора запропонованого товару (лист або сертифікат або інший документ), виданий виробником.
5.Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2023 рік, становить 8 550 360,00 грн. з ПДВ.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 8 550 360,00 грн. з ПДВ.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість сформовано від найнижчої ціни проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019 № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби».